Hvornår Blomstrer Raps?

Billede: Pixabay / _Alicja_

Er du en af dem, der bare elsker at køre forbi de meget smukke gule marker?

At indånde den lidt specielle duft når du er omringet af gule marker, så står og nærmest lyser.

Nu vil du gerne finde ud af, hvornår på året de blomstrer, så du kan planlægge en dag ud i det gule, og du kan få taget nogle meget smukke billeder.

Der er to forskellige typer af raps.

Den ene er vinterrapsen, som præger landskabet med sine smukke gule blomster i maj, denne type bliver sået august. Den anden er vårrapsen, som springer ud i slutningen af juni og er sået i løbet af foråret.

Rapsplaten bliver cirka en meter høj og hedder på latinsk: Brassica napus ssp. napus. Rapsplanten er i familie med kål i korsblomstfamilien. Blomsterne på rapsplanten er cirka en centimeter lange og er en masse små fine gule blomster, der er samlet i én klase.

Nu er du blevet lidt klogere på rapsen, og hvornår den blomstrer og kan derfor forberede dig på bedste vis til, at du skal ud og se de smukke marker. Måske skal du endda skyde et par billeder til din familie eller sågar din svigermor.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til denne artikel. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og købe halskæde med bogstav. Derfor er denne artikel markeret.

Relaterede Indlæg